'Pilotdeelnemers Fink tekenen intentieovereenkomst'

FiNK gaat van start
News |

Op 16 september is de pilot Fink (Financieringslink) van start gegaan. Tijdens een kleinschalige en feestelijke bijeenkomst in de Jaarbeurs in Utrecht hebben de diverse pilotdeelnemers een intentieverklaring getekend, waarmee ze aangeven zich in te zullen spannen om de pilot tot een succes te maken. Vanuit het Ministerie van Economische Zaken, initiatiefnemer van het project Fink, klonk veel lof over de pioniersrol van de pilotdeelnemers. De pilotdeelnemers stellen dat een succesvolle Fink, voor het financieringsaanvraag-proces een groot verschil kan maken. 
 
Tijdens de pilotfase is er een online portaal beschikbaar waar kleine en middelgrote bedrijven snel kunnen verkennen bij welke aangesloten financier (Qredits, Ecart, Symbid, PPM-Oost, Zencap, Trefi, Samenwerkende kredietunies, Npex, Kapitaal op Maat)  zij mogelijk in aanmerking komen voor financiering. Omdat Fink gebruikt maakt van een gegevens set leveren ondernemers maar één keer alle gegevens aan voor deze verkenning. Hierna weten ondernemers bij welke financiers ze kans maken op financiering. 
 
Een belangrijke meerwaarde van Fink is dan ook de efficiëntie-slag die wordt gemaakt. Een ondernemer levert de financiële informatie over zijn bedrijf en zijn plannen gestandaardiseerd aan waardoor financiers direct zien hoe een bedrijf er voor staat. Andersom is het voor een ondernemer snel duidelijk bij welke financier hij kans maakt en net zo belangrijk: bij welke niet. Dat voorkomt onnodig tijdverlies.